Granit Premium din Ucraina

Granitul din Ucraina este net superior celui importat din China care se gaseste la restul importatorilor din Romania. Granitul din Ucraina contine in proportie de 75% cuart. Contacteaza-ne si iti vom explica toate avantajele granitului din Ucraina.

Avem o vasta experienta in producerea variata de granit, cat si servicii de montare pavaj granit, fatade si ornamente de fatada, alei rezidentiale si de trafic intens, trepte in intregime din granit, balustrade si stalpi, borduri si multe alte ornamente de exterior realizate in intregime din piatra de granit.

Avem un numar foarte mare de clienti multumiti. Granitul este cea mai dura piatra de constructie, utilizat in placi sau dale, ocupand un loc important printre pietrele dimensionate. Duritatea sa, rezistenta la intemperii, capacitatea sa de a fi lustruit ca o oglinda, culorile si modelele texturale fascinante fac ca granitul sa fie extrem de popular.

Va putem oferi peste 20 de nuante cu posibilitati nelimitate privind modelul si imbinarea acestora.

Suntem producatori si importatori directi

 • Suntem printre cei mai apreciati producatori si distribuitori in Ucraina si Moldova
 • Folosim numai piatra de granit de inalta calitate prelucrata in intregime de catre noi

Avantajele utilizarii granit-ului

 • durata de utilizare ridicata & intretinere usoara
 • estetic care innobileaza
 • se poate modela pentru un intreg ansamblu: fadata cladire, soclu, trepte, pavaj, balustrade

Caracteristicile granitului produs de noi:

 • rezistenta la compresie 2810-3210kg/m3
 • porozitate scazuta
 • rezistent la intemperii si climat dur

Modele si Culori Granit

Alegeti din multitudinea de modele si nuante pe care vi le oferim
 

Culorile de granit variaza de la alb la negru, la roz. Fiecare bloc de granit are o culoare diferita. Veti fi uimit la aflarea faptului ca exista o multitudine de soiuri de granit.

Granitul este un conglomerat de minerale si roci, cuartul fiind unul dintre elementele predominante, feldspat de potasiu, amfiboli si alte urme de minerale. In granit se regasesc de regula intre 20 si 60% cuart, 10 si 65% feldspat si intre 5 si 15% biotit sau altele. Granitul nostru din Ucraina are 75% cuart! Mineralele care alcatuiesc granitul, ii dau aceste culori unice pe care le vedeti in diferite tipuri de granit.

Oferim clientilor nostri granit la comanda de diverse tipuri:

 • granit maro
 • granit verde
 • granit rosu imperial
 • granit rosu multicolor
 • granit lucios
 • granit leopard white
 • granit bianco sardo
 • granit amarello rosa
 • granit albastru
 • granit verde bahia
 • granit compozit
 • granit negru absolut
 • granit macin
 • plus multe altele – intrebati telefonic pentru alte culori

Proportia relativa a diferitelor minerale colorate in granit, se datoreaza in mare partea sursei originale de roca topita, care mai apoi racita, formeaza granitul. In cazul in care roca topita a fost abundenta in feldspat de potasiu, granitul este mult mai probabil sa ia o culoare roz somon. Pe de alta parte, in cazul in care roca topita este abudenta in cuart si minerale care alcatuiesc amfibole, veti vedea ca acele placi de granit au pete negre si albe, observate in special pe placile pentru blaturile din granit.

Fapt divers: Piatra de granit se mai foloseste si pentru realizarea pietrelor pentru sportul numit curling. Slefuirea intensa a pietrelor le face sa alunece intr-un mod extrem de lin pe suprafetele de gheata, unde se practica acest joc.

GRANIT: INFORMATII GENERALE

Granitul este un tip de roca nobila cu textura granulara. Se foloseste pe o scara larga in industria constructiilor, atat ca blocuri de constructie dar si ca furnire pentru structurile de rezistenta. Datorita faptului ca suprafata sa poate fi slefuita extrem de mult, si-a gasit intrebuintari precum pardoseala de granitscari interioare din granit etc.

Granitul este una dintre cele mai dure roci si una dintre cele mai atractive, chiar in stare naturala. Acest aspect face din granit un material pretios pentru constructori si pentru proprietarii de case, pentru o serie de aplicatii de interior si exterior. Se foloseste atat pentru exterior si interior cu scopul de a oferi un plus de eleganta si calitate. Rezistenta granitului este indeajuns de mare, incat poate rezista abraziunii, greutatilor mari si intemperiilor vremii.

In general, pretul granitului este ceva mai ridicat fata de alte materiale folosite cu aceleasi scopuri. La noi veti gasi granit ieftin, la cea mai buna calitate existenta pe piata la ora actuala.

Singurul material, cu o densitate mai mare decat granitul, este diamantul. Duritatea granitului face din acesta un material durabil, aproape indestructibil in fata provocarilor survenite de-a lungul timpului.

Montarea se face cu ajutorul unui adeziv special pentru granit. Folosirea granitului se face inca din cele mai vechi timpuri. Vechii egipteni foloseau granit pentru constructiile pe care le ridicau, fie ca era vorba despre monumente sau alte tipuri de constructii. In comparatie cu marmura, granitul este mult mai indicat pentru ca este mult mai durabil si rezista zgarieturilor. In comparatia granit versus marmura, granitul ocupa primul loc din punctul de vedere al rezistentei, dar si a modului mult mai usor de intretinere.

Granitul poate fi chiar si reciclat cu o foarte mare usurinta si poate fi uzat pentru realizarea monumentelor, pavele din granit sau trepte din granit. Nimic nu este imposibil de realizat atunci cand alegeti granitul ca si material pentru a va infrumuseta casa.

Utilizari tipice ale granitului

Granitul, ca si alte pietre de constructie, este utilizat pentru o varietate de scopuri structurale si decorative. Se utilizeaza pe scara larga pentru spatii interioare dar si exterioare, de exemplu pardoseli, blaturi de bucatarie sau chiar pentru monumente Utilizarile exterioare tipice pentru granit includ

 • sculpturi, baze pentru sculpturi
 • piatra de constructie
 • finisaje arhitecturale
 • pavare si borduri sau pietre funerare

Pentru anumite aplicatii, simple sau speciale, se vor utiliza placi de granit sau mozaic de granit.

Granitul se utilizeaza pe scara larga pentru pardoseli, blaturi de bucatarie sau chiar pentru monumente. Este un bun inlocuitor al marmurei, deoarece rezista la ploile acide, avand o durata de viata mult mai indelungata. Lustruirea sa, il face o alegere minunata pentru realizarea meselor de granit si a altor finisaje care pot fi incluse intr-un imobil. Pardoseala din granit este una dintre cele mai rezistente tipuri de pardoseli, cu risc extrem de mic de patare sau zgariere.

Frumusetea sa vine de la faptul ca acest material este o piatra naturala, iar fiecare bloc de granit este unic in felul sau. Montajul placilor de granit se va realiza intotdeauna cu adeziv special pentru granit. Folosirea unor materiale necorespunzatoare poate dauna materialului, rezultatul fiind o lucrare de o calitate foarte slaba. Pentru zonele exterior exista gresie din granit pentru exerior. Aceasta este o gresie speciala, cu o densitate a granitului extrem de mare, rezistenta chiar si celor mai scazute sau mai inalte temperaturi.

Caracteristicile granitului includ rezistenta si durabilitate. Aceasta piatra naturala, este unica si eleganta, dar si una dintre cele ma vechi, grele si mai puternice pietre existente pe piata. O piatra naturala cu adevarat frumoasa, cu sute de culori si modele dintre care puteti alege. Aceasta emana forta si longevitate, un simt estetic extrem de bogat si elegant.

Diferenta dintre granit si marmura

Marmura, are de obicei o culoare soldia gri-alb si are vene intunecate care o intrepatrund. Exista totusi si soiuri mai rare, care au o culoare de baza verde, sau roz pal. Liniile din marmura sunt formate din impuritati minerale, cum ar fi aluviunile sau oxizii de fier.

Blocurile de granit sunt mult mai dure si isi pastreaza aspectul lucios, daca acestea au fost slefuite. Pentru ca marmura sa isi pastreze aspectul lucios, aceasta trebuie intretinuta periodic.

Granitul este piatra naturala cea mai durabila, dar ca si marmura, ambele sunt porosase. Acest lucru inseamna ca, lichidele care se varsa pe aceste materiale si nu sunt tratate, se pot infiltra in piatra si o pot pata.

Din punct de vedere al sensibilitatii, marmura se pateaza mai usor decat granitul.

Avantajul suprem al granitului fata de marmura este pretul. Pana si cel mai ieftin granit va fi mult mai durabil decat placile de marmura.

De asemenea, marmura, in timp, se ingalbeneste, Un bun exemplu este cladirea Taj Mahal, realizata in totalitate din marmura alba. Aceasta cladire este amenintata constant de poluare, iar matuirea sa ajunge sa devina un proces ireversibil.

Magazinul nostru online de granit va pune la dispozitie produsele, in functie de nevoile si bugetul fiecarui client care alege sa isi infrumuseteze casa sau gradina.